Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OMLET BISZKOPTOWY Z JABŁKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 szt
cukier puder 1/2 szklanki
mąka 5 łyżek
cukier wanilinowy
jabłka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: OMLET BISZKOPTOWY Z JABŁKAMI

Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym. Jabłka obrać poszatkować w cienkie, plasterki. Wymieszać z ciastem, jedno jabłko zostawić do obłożenia wierzchniej warstwy Ubić pianę z białek i dodać do żółtek razem z mąką. Masę wyłożyć na natłuszczoną i posypanej wiórkami formy, oprószyć cynamonem i wstawić co nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Można również zrobić omlet z innymi owocami sezonowymi, pyszny jest również z borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 06.07.2013 20:57
Fajny pomysł :) wygląda bardzo puszyście na zdjęciu
elficzna 06.07.2013 15:45
ale pyszny omlecik
angelika14 06.07.2013 15:39
fajny placuszek a te jabłuszka świetnie na nim wyglądają
Marta1986 06.07.2013 15:32
mniam pycha
gusia1000 06.07.2013 14:58
Warto tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak