Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA NEAPOLITANKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka kurczaka
pęczek włoszczyzny
woda 1 litr
ser żółty 15 dag
dowolny makaron
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA NEAPOLITANKA

Wykonanie:
Kurczaka opłukać i ugotować z włoszczyzną z dodatkiem soli lub z kostką rosołową. Następnie wywar odcedzić, zagotować, włożyć ponownie marchew i mięso, następnie pokrojony lub utarty ser. Podawać z ugotowanym makaronem, natką, można również dodać odrobinę śmietanki słodkiej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak