Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 3 kg
ocet 1,5 szkl
woda 1,5 l
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
czosnek ząbki 2 szt
chrzan świeży
nasiona kopru
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Ogórki najlepsze będą małe lub średnie, umyć i powkładać do słoików.Do każdego słoika powkładać po kilka sztuk gorczycy, ziela. Po jednym liściu laurowym, kawałek chrzanu, plasterek czosnku, kilka krążków marchewki i kilka nasion kopru.W garnku zagotować wodę z cukrem solą i octem.Zalać ogórki i pozakręcać.W dużym garnku nalać wodę i powkładać słoiki i gotujemy od momentu zawrzenia wody ok. 5-10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 01.01.2014 19:24
smaczny dodatek do wielu dań
pestka 07.12.2013 08:44
lubię korniszony , ale w tym roku ich nie robiłam
ppaulina 17.07.2013 20:41
ogóreczki pycha
Kuchenka 06.07.2013 20:53
są przepyszne, szczególnie te najmniejsze :D
Megg 06.07.2013 19:07
moje ulubione korniszonki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak