Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsno-słodki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 g
marchew 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
oliwa
pomidory bez skóry 1 op
sos słodko-pikantny 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsno-słodki

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso mielone i podsmażyć, dusić do miękkości mięso. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie słupki.
Cebulę pokroić w kostkę, a paprykę w długie cienkie słupki, takie jak marchewkę.Do mięsa dodać pokrojoną cebulkę, paprykę i marchewkę, dodać troszkę wody i dusić. Dodać sos tao tao i zmiksowane pomidory, doprawić do smaku przyprawami, dusić przez 15 minut.
Sosem polewać można ryż, makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 26.06.2013 14:29
lubie takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak