Przepis i sposób przygotowania na: Woda smakowa
1. Woda smakowa zrobiona przez nas samodzielnie jest niezaprzeczalnie dużo zdrowsza. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil, a warto bo smak jest dużo bogatszy niż ten z butelki kupionej w sklepie.
2. Do wysokiego dzbanka wkrawamy kilka truskawek, kilka plasterków cytryny, dodajemy świeże listki mięty.
3. Całość zalewamy niegazowaną wodą, można dodać łyżkę miodu, jeśli ktoś lubi słodszy smak. Osobiście wolę naturalną słodycz truskawek i świeżość mięty i cytryny.
4. Wodę schładzamy w lodówce przez minimum godzinę, choć najlepiej zostawić ją na noc. Woda intensywnie przejdzie smakiem owoców i mięty.
5. Przed podaniem polecam dodać kilka kostek lodu. Sympatyczną alternatywą dla tych zwykłych wodnych kostek są kostki przygotowane z soków, w moim przypadku z grejpfrutowego.