Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka razowe z miodem eukaliptusowym, migdałami i rodzynkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
jajko 1
cukier puder 40 g
miód eukaliptusowy 2 łyżki
mąka pszenna pełnoziarnista 200 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
rodzynki 3 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki
cukier wanilinowy 10 g
mąka żytnia 200 razowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka razowe z miodem eukaliptusowym, migdałami i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiac do miski, dodać roztopione masło, jajko, cukier puder, miód, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i ugnieść ciasto. Następnie dodać bakalie i jeszcze raz ugnieść.
Krok 1 - Ciasteczka razowe z miodem eukaliptusowym, migdałami i rodzynkami foto
2
Ciasto rozwałkować i wycinać różne kształty. W moim przypadku były to serduszka.
Umieścić na blasze na papierze do pieczenia i ułożyć.
Krok 2 - Ciasteczka razowe z miodem eukaliptusowym, migdałami i rodzynkami foto
3
Piec 15-20 min w 180 st. C
Krok 3 - Ciasteczka razowe z miodem eukaliptusowym, migdałami i rodzynkami foto
4
Podawać.
Krok 4 - Ciasteczka razowe z miodem eukaliptusowym, migdałami i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 01.07.2013 11:45
fantastyczne ciasteczka :)
2milutka 01.07.2013 10:15
bardzo smaczny przepis:)
Megg 01.07.2013 10:07
hmmm zapowiadają się bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak