Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka koperkowa z kaszy manny

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szkl.
woda 2 szkl.
koper świeży kilka gałązek
przyprawa do zup
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka koperkowa z kaszy manny

Zagotować wodę z solą, wsypać cienkim strumieniem kaszkę mannę i mieszać, aby nie powstały grudki - gotować do zgęstnienia, często mieszając.
Do gotowej masy grysikowej dodać masło, płynną przyprawę do zup, trochę pieprzu i posiekany koperek - wymieszać i szybko wylać na płaski talerz opłukany zimną wodą - rozprowadzić równą warstwą i pozostawić do ostygnięcia.
Nakryć arkuszem folii spożywczej iw łożyć na kilka godzin do lodówki.
Zastygnięy grysik pokroić w niewielką kosteczkę i podawać do rozołu, zup warzywnych lub z dodatkiem sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.07.2013 08:23
ciekawy przepis
Alex_M 06.07.2013 13:17
ale pomysł! ja bym chętnie zjadła z gulaszem ;)
Katarzyna/kate1980 01.07.2013 17:37
super pomysł
Habibi 01.07.2013 10:52
Akurat z koperkiem dobrze pasuje do rosołu :) Pamiętam od dzieciństwa, że Mama czasami nam taką kostkę do rosołku robiła :)
Pyszota 01.07.2013 10:11
ciekawy pomysł
sara1 01.07.2013 09:45
FAJNIE WYGLĄDA
TEtalicha 01.07.2013 09:45
nigdy sie nie spotkałam z tym
Kasia35 01.07.2013 09:38
ciekawy pomysł
agnieszka214 01.07.2013 09:11
ciekawy pomysł na połaczenie kaszy i kopru
SmakolykiJoanny 01.07.2013 09:08
lubię takie właśnie domowe pomysły .
gosia1988 01.07.2013 09:07
pomysłowe :)
Kuchenka 01.07.2013 09:06
ciekawe, pewnie zrobię :>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak