Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody bananowe z mlekiem ryżowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 5 sztuk
cukier wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Lody bananowe z mlekiem ryżowym

banany obrać ze skórki,pokroić na mniejsze kawałki i spakowac do woreczka i zamrozić(minimum 24H)


po tym czasie zamrożone banany umieścić w rozdrabniaczu do kruszenia lodu.

Miksowac do uzyskania "papki"
cały czas miksująć dolewać dobrze schlodzone mleko ryżowe.
dosłodzić wedle uznania

spożywać odrazu po przygotowaniu


smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

A_gucha 25.05.2014 14:55
trochę zagubiona lista zakupów...
Habibi 30.06.2013 12:09
Od 20 lat robię lody z zamrożonych bananów i kremówki - a mój mąż i syn je uwielbiają, bo są bardzo kremowe :) Zawsze mam w zamrażarce przygotowaną porcję bananów - tak na wszelki wypadek ;)
Marta11 30.06.2013 10:25
bardzo szybkie lody
SmakolykiJoanny 30.06.2013 07:42
To raczej jak deser bananowy :)
biatriss 29.06.2013 22:20
wow, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak