Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa szynkowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
pieprz młotkowany z kolędrą 1 płaska łyżeczka
płatki chili 1 szczypta
świeżę listki majeranku 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa szynkowa

Z kurczaka zdjąć skórę i zmiksować, następnie oddzielić około 1 kg mięsa i pokroić w drobną kostkę do mięsa dodać zmiksowane skórki oraz przyprawy, następnie wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 12 godzin.
Po upływie czasu peklowania szynkowar wyłożyć długim woreczkiem i napełnić mięsem, ciasno zakręcić worek i zamknąć szynkowar.
W wysokim garnku zagotować wodę i wstawić do niego szynkowar, następnie gotować na minimalnym ogniu 2 godziny, po czym wystudzić i zostawić do całkowitego zastygnięcia najlepiej do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.09.2013 09:42
fajna apetyczna
JOANNA16 02.07.2013 10:04
mięsko musi być pyszne
lee-aa 30.06.2013 20:57
już wiem od czego zacznę przygodę z szynkowarem
miroslawa 29.06.2013 05:37
rewelacyjna sprawa
kasienka23 28.06.2013 07:09
takiej jeszcze nie robiłam a mam na nią ochotę :)
migotka28 27.06.2013 21:21
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak