Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i natką pietruszki z pomidorem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1
mięso mielone 150 g
ząbek czosnku 1
cebula 1/2
natka pietruszki 3 gałązki
koncentrat pomidorowy 1/2 łyżki
pomidor 1/2
pieprz
ser żółty do posypania
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i natką pietruszki z pomidorem

Kroki postępowania

1
Mięso mielone smazyć na rozgrzanej patelni. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Oprószyć przyprawami do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy i posiekana natkę pietruszki.
Krok 1 - Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i natką pietruszki z pomidorem foto
2
Bakłażan przeciąć wzdłuż i wydrążyć środek. Posypać solą i po kilku minutach opłukać wodą.
Krok 2 - Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i natką pietruszki z pomidorem foto
3
Bakłażan faszerować mięsem. Piec 25 min w 180 st. C.
Krok 3 - Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i natką pietruszki z pomidorem foto
4
W połowie pieczenia położyć ser żółty i plasterki pomidora.
Krok 4 - Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i natką pietruszki z pomidorem foto
5
Podawać :)
Krok 5 - Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i natką pietruszki z pomidorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rossie 27.06.2013 13:55
wspaniałe! własnie czegoś takiego szukałam
bogusia19 16.06.2013 14:28
musi być pycha
dodi 16.06.2013 13:35
bardzo dobre
iwi 16.06.2013 13:07
Smakowite jadło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak