Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ziemniakami ,cebulką i boczkiem

5.0
(45)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg/ nowe/stare
cebula 3 szt
boczek 100 g
kapusta 1 głowa /nowa
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ziemniakami ,cebulką i boczkiem

Kroki postępowania

1
Kapuste gotujemy we wrzatku aż liscie bedzie sie dało ściągnąć .
cebulkę szatkujemy i razem z boczkiem pokroijonych w kostkę podsmażamy chwilkę /
Krok 1 - Gołąbki z ziemniakami ,cebulką i boczkiem foto
2
Ziemniaki obieramy i trzemy na grubych oczkach
Krok 2 - Gołąbki z ziemniakami ,cebulką i boczkiem foto
3
Do ziemniaków dodajemy jajko , przyprawy i meiszamy wszystko
Krok 3 - Gołąbki z ziemniakami ,cebulką i boczkiem foto
4
Na każdym liściu układamy po 2 łyżki farszu .zwijamy jak krokiety
Krok 4 - Gołąbki z ziemniakami ,cebulką i boczkiem foto
5
W garnku na dno daję też liścia by się nic nie przypaliło ,wlewamy bulion i wkłądamy nasze gołąbki , dusimy ok 30 min .
Krok 5 - Gołąbki z ziemniakami ,cebulką i boczkiem foto
6
Gotowe , smaczne same bądz z sosem lub śmietanką
Krok 6 - Gołąbki z ziemniakami ,cebulką i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 29.09.2016 17:17
smacznie wyglądają.
Katarzyna54 16.07.2013 14:22
fajny pomysł
Sarenka 02.07.2013 22:04
Nie jadłam takich gołąbków, ale wyglądają apetycznie.
Iza10 15.06.2013 09:09
uwielbiam Twoja kuchnie ;)
Anna133 14.06.2013 12:15
warto spróbować , ja jestem zachwycona
Zdzisław 13.06.2013 19:26
ciekawe i do wypróbowania
IwonaDD 13.06.2013 19:04
fajne połaczenie, takie letnie
Anna133 13.06.2013 18:50
no mi bardzo smakowały , byłam mega ciekawa jak będa wygladać w srodku takie surowe ziemniaki
Konczi 13.06.2013 18:40
coś nowego fajne połączenie
Olga_SK 13.06.2013 18:36
jeszcze nie miałam okazji takich jeść :) ale zapowiadają się smacznie.
Anna133 13.06.2013 18:34
Robiłam pierwszy raz i jestem mile zaskoczona ,ale nie dawałabym nastepnym razem boczku bo moim zdaniem jest zbędny ,a dodała bym kminku do kapustki pasuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak