Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej

5.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
marynata
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
koperek 1 pęczek
miód lipowy 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
Chrzan śmietankowy Smak 4 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
2
Przygotować marynatę poprzez połączenie wszystkich składników.
Krok 2 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
3
Umyty i osuszony filet z dorsza natrzeć marynatą.
Krok 3 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
4
Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec około 40 minut w temperaturze 90°C (dokładny czas pieczenia zależy od wielkości fileta).
Krok 4 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
5
Tak przygotowanego dorsza podawać z chrzanem śmietankowym i kolorowymi sałatami.
Krok 5 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 08.10.2014 13:34
ciekawa kompozycja smakow!
biatriss 15.06.2013 00:05
oooo super
ben-ka 14.06.2013 18:15
Zdrowa,pyszna rybka a do tego pieczona,tylko robić i jeść:)
IZABELA29 13.06.2013 19:13
zjadłabym takiego dorsza...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak