Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula biała 1 szt
bułka 1 szt
jajko 1 szt
mleko
sól
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Kroki postępowania

1
Bułkę moczymy w mleku. Cebulę kroimy na drobne kawałki i dusimy na patelni. Mięso myjemy, kroimy na kawałki i mielimy w maszynce razem z odciśniętą bułką (jeżeli mięso mamy kupione już zmielone to bułkę rozdrabniamy dokładnie z mięsem lub dajemy bułkę tartą). Do mięsa dodajemy jajko, cebulę sól i pieprz, całość dokładnie mieszamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy bułkę tartą.
Krok 1 - Kotlety mielone foto
2
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor
Krok 2 - Kotlety mielone foto
3
Najlepiej smakują z ziemniakami i mizerią lub buraczkami.
Krok 3 - Kotlety mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2013 19:14
Zawsze dobre mięso.
w mojej kuchni 21.06.2013 12:57
bardzo lubię takie kotletki
LoLa 20.06.2013 22:52
na pewno bardzo pyszne
dianix 20.06.2013 21:42
klasyczne pyszne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak