Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z selera naciowego

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko
marchew
seler naciowy
ziemniaki
natka pietruszki
serek topiony

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z selera naciowego

1 udko z kurczaka
1 marchewka
ząbek czosnku
cebula
5 łodyg selera naciowego
5 dużych ziemniaków
kilka gałązek natki pietruszki
kostka serka topionego śmietankowego
1 kostka rosołowa
sól, pieprz kolorowy

groszek ptysiowy

W garnku zagotować 2-2,5l wody. Wrzucić udko, cebulę, pokrojoną marchew i czosnek oraz kostkę rosołową. Po 20 minutach wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i selera. Gotować do miękkości. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie wyjąć mięso i cebulę, dodać serek i gotować do rozpuszczenia. Na koniec wsypać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem i zmiksować na gładki krem. Zupę podawać posypaną natką z groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 02.09.2013 09:48
Jak ślicznie podana :)
IZABELA29 19.06.2013 13:09
pięknie podana
Luka Li 19.06.2013 12:33
Świetny pomysł!
Megg 19.06.2013 12:06
lubię takie zupki, pycha
Monika-twin 19.06.2013 11:22
lubie zupe krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak