Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
żółtko jajek
dżem
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem

Kroki postępowania

1
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na połowę, następnie robimy trójkąty.
Krok 1 - Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem foto
2
Na każdy kawałek od szerszej strony kładziemy ulubiony dżem.
Zawijamy rogaliki tak jak na zdjęciu - od szerszej strony do węższej.
Krok 2 - Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem foto
3
Na blachę kładziemy papier do pieczenia i układamy gotowe rogaliki, lekko przygniatając rogi i formując księżyce.
Smarujemy z wierzchu żółtkiem, aby nabrały złotego koloru.
Krok 3 - Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem foto
4
Wkładamy na 20 min do piekarnika, następnie wykładamy do naczynia i posypujemy cukrem pudrem.

S M A C Z N E G O ! ! !
Krok 4 - Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 03.12.2013 17:54
smacznie i domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak