Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z czosnkiem i świeżym rozmarynem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
czosnek 1/2 głowki
rozmaryn świeży 3 gałązki
oliwa ok 6-8 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z czosnkiem i świeżym rozmarynem

Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy na pół(moje były długie). Gotujemy ok 15 minut. Odcedzamy i wykładamy na blachę lub naczynie żaroodporne. Polewamy oliwa z oliwek. Posypujemy solą i pieprzem. Mieszamy. Rozdrabniamy jedną gałązkę rozmarynu resztę układamy na ziemniakach. Czosnek zgniatamy i nacieramy ziemniaki i wrzucamy do nich. Pieczemy w 160 C ok 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 24.06.2013 09:18
smaczniutkie
Angelika10 19.06.2013 00:10
bardzo lubię takie ziemniaczki
beniaminek 18.06.2013 22:46
fajne danie
Ilona ES
Ilona ES 18.06.2013 21:54
Żeby ziemniaki szybciej się upiekły, ugotowały kroimy je wzdłuż a nie w szerz. Sprawdzone! A przepis idealny na spotkanie ze znajomymi. do tego mięsko, warzywa i jest full opcja.
bogusia19 18.06.2013 21:40
przepyszne ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak