Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 g
śmietanka 100 ml
woda 100 ml
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ser mozzarella 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie serowym

Szparagi myjemy, odcinamy lub odłamujemy twarde końce i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Robimy zasmażkę, dodajemy śmietankę i wodę, mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy zacznie gęstnieć dodajemy ser, szczyptę gałki, sól, pieprz do smaku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowanym sosem polewamy szparagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2013 19:06
Ale mi smaka tym daniem narobiłaś.
artur7 14.06.2013 20:33
ale pyszne
Magda24 07.06.2013 21:55
sos serowy - pyszności ze szparagami
Renata9 07.06.2013 19:58
bardzo lubię zielone szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak