Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogonowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogon wołowy 1 kg
olej 1 łyżka
por 1/2 szt
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
bazylia 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 1 szt
woda 2 l
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogonowa

Por, marchew i seler pokroić na kawałki. Na gorącym oleju obsmażyć ok. 10 minut kawałki ogona ze wszystkich stron. Dodać pokrojone warzywa i przesmażyć razem z ogonami ok. 10 minut, mieszać by się nie przypaliło. Doprawić, dolać wodę i gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny. Przecedzić zupę do innego garnka, oddzielić mięso od kości. Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, doprawić całość i podajemy z makaronem /ja dałam makaron do łazanek/, lub z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga123 10.06.2013 18:36
Tania zupa, ale smakuje jak niejedna "bogatsza" wersja. Polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak