Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka po włosku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
szynka włoska 100 gram
pomidor 2 sztuki
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat
tymianek
Papryka ostra mielona Prymat
mozarella 200 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka po włosku

Pierś z kurczaka przekrajmy wzdłuż, tak aby uzyskać z każdej dwa kotlety. Przyprawiamy i odstawiamy na bok. Pomidory oraz ser kroimy w plastry. Szynkę włoską podsmażamy na patelni aby się zarumieniła. Na tej samej patelni (na tłuszczu wytopionym z szynki) smażymy piersi z kurczaka. Kiedy będą gotowe na każdą nakładamy dwa plastry pomidora, szynkę oraz ser. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.06.2013 08:05
bardzo smaczne
GOSIA18 06.06.2013 07:45
przepysznie podane
Pietruszka 05.06.2013 23:22
rewelacyjne danie
aisoglam 05.06.2013 23:10
Apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak