Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZNYCEL Z INDYKA MARYNOWANY W CYTRYNIE

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1/2
oliwa 100 ml
sól 1/2 łyżeczki
indyk 2x120 sznycel
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SZNYCEL Z INDYKA MARYNOWANY W CYTRYNIE

W zasadzie wszystko opiera się na przygotowaniu bardzo prostej marynaty. Rozdrabniamy pieprz (moździerzem lub nożem), dodajemy oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, sól i całość dokładnie mieszamy.
Sznycle rozbijamy lekko tłuczkiem, nacieramy dokładnie marynatą z obu stron i pozostawiamy na około 2 godziny w lodówce, żeby mięso pochłonęło aromat cytryny.
Pozostaje nam już tylko smażenie sznycli po 3 minuty z każdej strony i możemy podawać z ulubioną surówką, pieczonymi ziemniaczkami, purée czy innymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 05.06.2013 21:16
hmm pyszności
Ola1984 05.06.2013 20:43
Idealnie połączenie smaków.
owca441 05.06.2013 20:30
super misko
kokoszka
kokoszka 05.06.2013 18:32
super na obiad
GOSIA18 05.06.2013 18:25
pewnie smakuje również pysznie jak wygląda, super
as28 05.06.2013 18:09
mniam mniam
adelajda 05.06.2013 18:08
lubię mięso z indyka !
Konczi 05.06.2013 18:06
wygląda bardzo fajnie, musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak