Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe kotlety

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
koper 2 pęczki
majeranek 2 łyżki
bazylia 2 łyżki
oregano 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
chrzan 1 łyzeczka
jaja 3-4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe kotlety

Kroki postępowania

1
Mięso schabowe płuczemy i kroimy na porcje kotletowe. Koper płuczemy i siekamy drobniej. następnie łączymy ze sobą majeranek, bazylię oregano i mieszamy. Posypujemy kotlety obficie tą mieszanką, następnie koperkiem uklepując dłonią,
Krok 1 - Koperkowe kotlety foto
2
Robimy to z 2 stron. Kotlety wcześniej muszą zostać rozbite.
Krok 2 - Koperkowe kotlety foto
3
Sporządzamy panierkę Jajka wbijamy na talerz, widelcem mieszamy.Dodajemy chrzan, miętę, sól i pieprz. Mieszamy. Obtaczamy w niej kotlety z 2 stron, a następnie w bułce tartej. S.
Krok 3 - Koperkowe kotlety foto
4
mażymy na rozgrzanej patelni z olejem z 2 stron na rumiany kolor
Krok 4 - Koperkowe kotlety foto
5
Smacznego
Krok 5 - Koperkowe kotlety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 05.07.2013 21:16
ciekawy pomysł
Agula&Stabi 05.06.2013 08:01
ciekawy pomysł
leonowie 04.06.2013 19:30
::)fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak