Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z owocami morza

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 g
owoce morza 200 g
pomidor 2 szt
boczek wędzony 50 g
czosnek 2 ząbki
oliwa
natka pietruszki
sól
płatki chilli
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z owocami morza

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki. Smażymy chwilkę i dodajemy mieszankę owoców morza bez rozmrażania, smażymy około 10 min i dodajemy obranego ze skóry i pokrojonego pomidora. Drobno posiekaną natkę pietruszki (ok. 2 łyżek) mieszamy ze wszystkim i smażymy 5 minut. Przyprawiamy do smaku solą, płatkami chilli i sokiem z cytryny.
Do przygotowanej mieszanki dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2013 19:08
Pyszne jedzenie.
Pusia 13.06.2013 09:43
bardzo smaczne
Katarzyna59 12.06.2013 08:05
super przepis
Beata68
Beata68 11.06.2013 20:06
bardzo dobre!
LoLa 11.06.2013 19:48
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak