Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z parówką, pieczarkami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 szt
parówki 6 szt
pieczarki 6 szt
żółty ser 12 plasterków
sos
majonez 2 łyżki
jogurt grecki 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z parówką, pieczarkami i serem

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Jeśli nie masz ekologicznych parówek, koniecznie zdejmij z nich foliową osłonkę :) . Na usmażonych wcześniej naleśnikach ułóż po dwa plasterki sera, plasterki pieczarek i parówkę. Zawiń i ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zapiekaj przez 10 minut w nagrzanym piekarniku. Podawaj z sosem czosnkowym albo/i keczupem.

sos czosnkowy:
Wymieszaj jogurt z majonezem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.07.2013 11:04
też przerabiałam to
Beata68
Beata68 11.06.2013 20:24
bardzo smakowity przepis
Olga_SK 11.06.2013 13:17
też robiłam takie kilka razy, ale do ciasta naleśnikowego obowiązkowe jest piwo :)
AnielskaSlodycz 11.06.2013 13:10
czasami takie robię :)
aisoglam 11.06.2013 13:03
Sprytne i szybkie danie. Takie studenckie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak