Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe naleśniki z serem waniliowym i musem rabarbarowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
woda gazowana 0,5 szklanki
jajko 2 szt
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
migdały w płatkach 50 g
laska wanili 1 szt
cukier puder 6 łyżek
rabarbar 200 g
ser biały 200 (2x mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe naleśniki z serem waniliowym i musem rabarbarowym

Naleśniki:

Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.

Dodajemy płatki migdałów.

Smażymy duże naleśniki.







Nadzienie:

Rabarbar drobno kroimy w kosteczkę.

Gotujemy z odrobiną wody i 3 łyżkami cukru do momentu aż zrobi się mus.

Studzimy.

Ser mieszamy z ziarenkami wydrążonej wanilii i pozostałym cukrem.





Naleśniki smarujemy musem rabarbarowym a następnie serem.

Zwijamy w ruloniki,

Podsmażamy na klarowanym maśle .

Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 20.04.2016 23:39
świetny rabarbarowy pomysł!
GOSIA18 10.06.2013 20:24
przepyszne i oryginalne danie
Babciagramolka 10.06.2013 16:48
Ty to wiesz co dobre. Prosze na wynos:)
Monika-twin 10.06.2013 11:32
poezja smaku!
Lampencjo 10.06.2013 10:19
wygląda zachęcająco
Katarzyna59 10.06.2013 07:46
bardzo smacznie wygląda
Mniam 10.06.2013 07:37
Ciekawa propozycja naleśników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak