Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe babeczki po francusku

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 275 g
truskawki świeże 400 g
kruszonka
mąka pszenna 7 łyżek
masło 4,5 łyżki
cukier kryształ 4 łyżki
cukier brązowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe babeczki po francusku

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie świeże rozwijamy i kroimy na 12 równych kawałków.Papierowe papilotki wkładamy do formy i ciastem wylepiamy a'la koszyczki,truskawki myjemy ,zdejmujemy szypułki osuszamy na sicie,kroimy na małe cząstki ukłądamy w foremkach na cieście i posypujemy cukrem trzcinowym każdą babeczkę.
Krok 1 - Truskawkowe babeczki po francusku foto
2
Kruszonka: Mąkę pszenną wsypać do miseczki ,dodać cukier kryształ oraz masło palcami rozgniatamy aby skąłdniki sie połączyły i sypiemy na wierzch babeczek.piekarnik rozgrzewamy do 200* i pieczemy około 15 -20 minut.
Krok 2 - Truskawkowe babeczki po francusku foto
3
Podawać po ostudzeniu.Pycha!
Krok 3 - Truskawkowe babeczki po francusku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 11.06.2013 11:35
Piękne babeczki :-)
Halina14 11.06.2013 08:54
smaczne i na czasie
Beata68
Beata68 10.06.2013 18:56
bardzo smaczny przepis,lubię babeczki,a te wyglądają zachęcająco!
adelajda 10.06.2013 07:51
muszą być smaczne
as28 09.06.2013 15:47
fajne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak