Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na kości od schabu

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak 1,5 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka korzeń 2 sztuki
seler korzeń 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 5 listków
sól do smaku
ocet 10 % wg uznania
cukier wg uznania
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na kości od schabu

Kupujemy ok 1kg schabu z kością. Wykrawamy schab a kość gotujemy w wodzie z sola. Dodajemy pieprz ziarna, ziele angielskie ziarna i liście laurowe. Gotujemy aż pojawią się szumowiny. Zdejmujemy je, wrzucamy obraną marchew, seler i pietruszkę korzeń. Dodajemy obrane buraki pokrojone w plastry oraz majeranek i natkę pietruszki. Gotujemy do miękkości buraków. Dodajemy ocet wg uznania w zależności jaki duży garnek i jaki lubicie smak. Na koniec odrobina cukru.

Gdy dodamy śmietanę 30% mamy pyszna zupę buraczkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 30.05.2013 07:49
wczoraj taki miałam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak