Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z selera i gruszek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 sztuka
gruszki 2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
bulion drobiowy 1 litr
GORGONZOLA 100 gram
masło 1 łyżka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z selera i gruszek

W garnku roztapiamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę: seler,gruszki,cebulę oraz ziemniaki. Podsmażamy mieszając ok 3-4 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem aż wszystko zmięknie, wkruszamy gorgonzolę i miksujemy. Doprawiamy wg smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 29.05.2013 11:32
Nigdy nie jadłam takiej zupki. Bardzo ciekawe połączenie.
IwonaDD 29.05.2013 10:36
wow ,ale wspaniałe połaczenie !
V_kuchareczka 29.05.2013 09:10
ciekawy przepis
leonowie 28.05.2013 21:15
takiej jeszcze nie jadłam , ale trzeba wypróbować. świetny przepis:)
Renata9 28.05.2013 21:08
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak