Przepis i sposób przygotowania na: Udka w powidłach śliwkowych
Kroki postępowania
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, rumienimy ją na jednej łyżce masła.
udka z kurczaka | 4 szt |
masło | 4 łyżki |
bulion drobiowy | 1 szkl |
koncentrat pomidorowy | 5 łyżek |
keczup pikantny | 1 łyżka |
sól | do smaku |
ocet | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
powidła śliwkowe (węgierkowe) | 3-4 łyżki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: