Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaczki z patelni

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieczarki 6 szt
udko 2 szt
piperz gruby
masło 1 łyżka
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaczki z patelni

Ziemniaki skrobiemy nie obieramy dobrze myjemy. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w grube plastry. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy w plastry. Udka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki i cukinię dodajemy obrane mięso z udka i ziemniaki. Wszystko razem podsmażamy solimy do smaku. Na koniec wbijamy jajko. Całość doprawiamy pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 04.06.2013 13:30
fajne danie
Anna133 04.06.2013 11:21
najlepsze na wiosenny obiad
kasiaw 04.06.2013 11:11
i bardzo smaczne
jasiek 04.06.2013 11:11
takie wiosenne ziemniaczki
msmors 04.06.2013 10:30
ciekawy przepis - dodaję do ulubionych
Janina 04.06.2013 10:28
Smaczne jedzonko
wiola333 04.06.2013 09:30
bardzo smacznie, mniam
Katarzyna59 04.06.2013 09:15
świetny przepis
iwa643 04.06.2013 09:04
Polecam na szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak