Przepis i sposób przygotowania na: Sernik delikatny z ziemniakami- klasyczny biały
Kroki postępowania
Śmietanę 18% wymieszać z 1 łyżką cukru.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić.
herbatniki | 125 g |
masło | 50 g |
ser biały | 0,5 kg |
cukier | 1,5 kubka |
ziemniaki | 250 g |
masło | 100 g |
jajko | 4 duże |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
mąka pszenna | 2 łyżki |
cytryna | 1 sztuka |
laska wanili | 2 małe |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
cukier | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: