Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kiełbasą i sosem pieczarkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1-1,5 szklanki
cebula 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
śmietanka 18% 2 łyżki
koper pół pęczka
sól szczypta
pieprz szczypta
olej do smażenia 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
bulion drobiowy 1 szklanka
kiełbasa 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kiełbasą i sosem pieczarkowym

Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel oleju zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. 

Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki, a potem na plasterki. Na rozgrzanej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, kiełbasę pokrojoną w paski, dodać posiekany czosnek, a następnie pieczarki. Wszystko dusić na małym ogniu i doprawić solą oraz pieprzem. Po chwili dodać bulion i dalej całość dusić. Na koniec dodać śmietanę, sok z cytryny, posiekany koper i dokładnie wymieszać. 

Makaron odcedzić na sitku i zalać zimną wodą. Makaron przełożyć na talerz i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 11.06.2013 00:30
muszę spróbować
pestka 04.06.2013 09:41
bardzo smaczne - robię podobnie
kasiaw 02.06.2013 11:51
bardzo smaczne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak