Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż curry z żurawina i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
Przyprawa curry orientalna Prymat
pieczarki 20 dag
żurawina 1 łyżka
cebula 1/2 szt
olej 1 łyżka
migdały
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż curry z żurawina i migdałami

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę , cebule siekamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni podsmażamy pieczarki z cebulą dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy. doprawiamy curry, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy żurawinę. Serwujemy ozdobione migdałami i świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 01.06.2013 08:05
uwielbiam taki ryż
Paolcia 01.06.2013 07:39
bardzo ładnie wyglada :) sama bym zjadła :)
iwa643 01.06.2013 07:08
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak