Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt jasny prostokątny
Kroki postępowania
4. Wykładamy ciasto na blaszkę (24x36 cm), wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Biszkopt jasny prostokątny - idealna baza do ciast. Taki biszkopt można wykorzystać do ciasta z owocami lub galaretką lub przełożyć kremem.
jaja | 5 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
mąka | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
4. Wykładamy ciasto na blaszkę (24x36 cm), wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: