Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z gotowaną wołowiną :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki+ do podsypywania
jajko 1 sztuka
woda 1/2 szklanki
sól do smaku 1 szczypta
marchewka ugotowana z zupy) 1 sztuka
seler -kawałek z zupy 1 sztuka
pieprz mielony do smaku 1 szczypta
olej 2 łyżki
wołowina gotowana 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z gotowaną wołowiną :

Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć . Mięso zmielić razem z warzywami . Wymieszać . Doprawić solą i pieprzem .Podzielić farsz na ok.35 kulek . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi ( jak kto lepi - ręcznie, na płytce , ,, ściskarką ,, ). Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć .
Podawać - w rosole , okraszone cebulką , skwarkami , pesto - jak kto lubi .
Ja tym razem podałam ze skwarkami i boczku i podsmażonymi pieczarkami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 20.05.2013 11:13
uwielbiam pierogi
bogusia19 20.05.2013 11:10
ale dobre muszą być
Marta1986 20.05.2013 11:07
pyszne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak