Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cukinią i ziemniakami
Kroki postępowania
Przyprawiamy mięso solą, pieprzem i rozmarynem. Podsmażamy mięso na oliwie przez około 5 minut.
W tym czasie myjemy cukinię i obieramy ją co drugi pasek. Ładnie wtedy wygląda - biało-zielono. Kroimy w plasterki lub półplasterki.
Myjemy i kroimy paprykę w paski.
Podsmażone mięso przekładamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Dodajemy cukinię, paprykę i ziemniaki. Gotujemy na małym ogniu. Jak ziemianki będą miękkie dodajemy pomidory.
Doprawiamy papryką ostrą (jeśli ktoś lubi bardziej ostre potrawy) i słodką, ziołami, solimy i pieprzymy do smaku.
Wyciskamy czosnek. Dodajemy sos pomidorowo-paprykowy (przepis u mnie) lub koncentrat pomidorowy. Smacznego! :)