Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka na bułce z pieczarkami i serem zółtym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 30 dkg
jajko 3 sztuki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej
bułka 4 wrocławska

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka na bułce z pieczarkami i serem zółtym

Bierzemy bułkę wrocławską i kroimy 4 kromki, które następnie obtaczamy w roztrzepanym wcześniej jajku. Obtoczone kromki smażymy z obydwu stron na rozgrzanej patelni z olejem. Po usmażeniu przekładamy na blachę do pieczenia. Filety z kurczaka w ilości 4 sztuk rozbijamy delikatnie, obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej, a później smażymy tak jak kotlety schabowe. Filety jak się usmażą kładziemy na bułkę. Pieczarki po umyciu i pokrojeniu w plasterki dusimy przez kilka minut na patelni pod przykryciem. Po uduszenie pieczarki układamy na wierzch kotleta, a następnie wszystko posypujemy serem żółtym. Wszystko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 - 180 stopni. Wyciągamy z piekarnika wtedy kiedy ser się rozpuści. Po wyciągnięciu z piekarnika od razy podajemy. Danie to możemy podać z sałatką z pomidorów.

Życzę smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak