Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z ryżu i natki pietruszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 200 g
jaja 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z ryżu i natki pietruszki

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, lekko go rozgotowując (by lepiej się kleił). Do zimnego ryżu wbijamy jajka, dodajemy łyżkę bułki tartej oraz posiekaną natkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z każdej strony. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 11.04.2014 06:11
idealne na wykorzystanie ryżu z wczorajszego obiadu ;)
AURELKA 30.08.2013 18:34
ciekawy pomysł
IZABELA29 27.07.2013 20:55
ciekawa propozycja
Kulinarna Ja 27.05.2013 16:23
Ja też je lubię z sosem pieczarkowym :)
migotka28 24.05.2013 22:11
nigdy nie robiłam muszę wypróbować
Zdzisław 24.05.2013 20:09
lubie takie do sosu pieczarkowego
joanna__s 24.05.2013 19:07
Świetne takie kotleciki. Kiedyś miałam przyjemność ich spróbować i są bardzo dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak