Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE DZWONKA KARPIA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 duży
mąka do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 2 szt
mieszanka warzyw suszonych 3 łyżeczki
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE DZWONKA KARPIA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

Kroki postępowania

1
Karpia trzeba dobrze oczyścić, wypłukać i pokroić w dzwonka, następnie kawałki solimy i pieprzymy
Krok 1 - SMAŻONE DZWONKA KARPIA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE foto
2
Jajka mieszamy z suszonymi warzywami i w nich obtaczamy karpia, a następnie obtaczamy w mące.
Krok 2 - SMAŻONE DZWONKA KARPIA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE foto
3
Karpia smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i chrupiącą panierkę. Na talerzu układamy dzwonka i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
SMACZNEGO!!!!!!!
Krok 3 - SMAŻONE DZWONKA KARPIA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 24.05.2013 11:28
to rybka którą mogę jeść w nieograniczonych ilościach:)
Kolorowa 24.05.2013 10:35
Zawsze jadłam "czyste", bez panierki, ale to musi być ciekawa odmiana.
Konczi 24.05.2013 09:58
również uwielbiam karpika, smacznie musiało być
fotoviderek 24.05.2013 09:24
Uwielbiam karpia. Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak