Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna surówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 6 liści
rzodkiewka kilka kulek
cebula czerwona 0,5
jogurt grecki 0,75 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka

Ogórka obrać ze skórki, pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę umyć, odciąć końce, pokroić w półplasterki. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka.
Do miseczki przełożyć odmierzony jogurt, dodać soli morskiej i pieprzu kolorowego do smaku, wymieszać.
Sałatę umyć, osuszyć. Naszykować 3 miseczki, do każdej wrzucić 2 liście sałaty, uprzednio porwane na kawałki.
Następnie nałożyć pokrojone warzywa: ogórka, rzodkiewkę i cebulkę.
Warzywa polać sosem, posypać pieprzem dla dekoracji. Podawać do obiadu lub jako lekką przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.02.2014 14:51
wysmienita surówka !!!
RenataZ-et 12.02.2014 22:26
pyszna surówka
Klausia 30.01.2014 20:10
już nie mogę się doczekać żeby taką zrobić :)
Wafelek2601 19.11.2013 22:15
Mniam, rewelacja
mysza75 23.05.2013 11:29
Coś dla mnie , samo zdrowie :-)
fotoviderek 23.05.2013 07:55
Prawdziwa wiosna u Alex. Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak