Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

U chińczyka - ryż z woka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pierś z kurzczaka 1 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
szpinak 1 garść
olej sezamowy
sos sojowy
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem
ryż 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: U chińczyka - ryż z woka

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obieramy i kroimy w julienne. Tak samo robimy z cukinią - tylko ją nie obieramy. Szpinak myjemy i osuszamy. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Posypujemy przyprawą do kurczaka odstawiamy na ok 15 min. Wok rozgrzewamy dajemy łyżeczkę oleju i podsmażamy kurczaka. Po podsmażeniu przesypujemy go do miski a do woka wkładamy pokrojona dymkę i por. Chwile mieszamy i przesypujemy do miski z kurczakiem. Następnie podsmażamy marchewkę , pokrojona paprykę i cukinię , kropimy sos sojowym. Dodajemy ryż ,mieszamy chwile i dodajemy wszystkie podsmażone składniki. Doprawiamy sosem sojowym i dodajemy listki szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 10.05.2013 12:02
wygląda obłędnie!
Pyszota 10.05.2013 11:36
super, uwielbiam takie dania
iwa643 10.05.2013 10:21
szybkie i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak