Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś kurczaka w marynacie miodowo - musztardowej

5.0
(52)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 200 gramów
miód 4 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś kurczaka w marynacie miodowo - musztardowej

Umyj mięso i przekrój na cieńsze kawałki.

W miseczce wymieszaj: miód, musztardę, przyprawę i oliwę. Tak przygotowaną marynatą natrzyj przygotowane mięso.

Rozgrzej grill lub ruszt w piekarniku i piecz mięso do uzyskania złotego koloru.

(aby się upewnić czy mięso jest w środku upieczone należy wkłóć w nie róż lub widelec - jeśli nie wycieka różowa ciecz, oznacza to, że mięso jest już gotowe).

Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniaczkami, pieczonymi brokułami, pieczonymi buraczkami.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 20.10.2013 20:02
ale pychota
gusia1000 11.09.2013 15:35
Tylko tak robić, a potem jeść.
IwonaDD 10.05.2013 09:03
istna pychota !!!!!!!
Luki 10.05.2013 08:05
mięsko wygląda fantastycznie
Krzysztof15 10.05.2013 07:53
mięsko palce lizać
Wiesława1 10.05.2013 07:46
pyszne mięsko
Monika58 09.05.2013 22:41
tak podana pierś drobiowa musi być pyszna
Gracer 09.05.2013 18:32
wygląda super
joanna__s 09.05.2013 15:26
Ja w ten sposób marynuję też karkówkę. Smakuje rewelacyjnie.
as28 09.05.2013 15:23
mniam mniam
V_kuchareczka 09.05.2013 15:12
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak