Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kluski kładzione z boczkiem i cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
jajko 2 szt
woda
szczypta soli
szczypta cukru
olej do smażenia
cebula 1 szt
boczek wędzony 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kluski kładzione z boczkiem i cebulką

Z mąki,jajek,cukru,soli i wody ugnieść ciasto jak na pierogi.Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć .W garnku zagotować wode z solą i wrzucić porwane małe kawałki ciasta.Gotować kilka minut aż bedą miękkie.Odcedzić.Wrzucić na głęboki olej,posypać kilkoma łyżkami bułki tartej i smażyć na złoty kolor.Na talerzu polać tłuszczykiem z boczkiem i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.05.2013 10:01
muszę wypróbować ten przepis
Magiczna:):):) 13.05.2013 12:58
Ale ty uszczypliwa jestes masakra..ok zatytulowalam je tak bo jak mi sie chce to je klade:p zamiast rzucac.Zadowolona???
SmacznaPyza 12.05.2013 17:58
ale zatytułowałaś je kluski kładzione ...
Magiczna:):):) 08.05.2013 17:51
No nie da sie,wiec napisalam że trzeba je rwać na kawałeczki
SmacznaPyza 07.05.2013 19:36
chyba łyżką to się nie da tych kluseczek kłaść na wodę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak