Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
boczek 20 dag
baleron 20 dag
cebula 2 sztuka
ser żółty 35 dag
śmietana 5 łyzek
czosnek 4 ząbki
majonez 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki zielone 10 sztuk
sczypior

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Łączymy ze sobą śmietnę, czosnek wyciśnięty oraz majonez.Dodajemy sól i pieprz.


Ziemniaki gotujemy. Kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. WYkłądamy kolejno wg. uznania palsterki ziemniaków-plastry boczku, posypujemy serem, następnieziemniaki, plastry baleronu i oliwki pokrojone drobniej, ser-plastry cebuuli-ziemniaki,plastry boczku i balerony które nam zostały. Polewamy sosem czosnkowym.Posypujemy serem i szczypiorem. zapiekamy 190 stopniach przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 17.05.2013 15:03
jak ja lubię zapiekanki mniam :P
Alex_M 17.05.2013 13:11
pyszna i sycaca :)
w mojej kuchni 17.05.2013 08:19
smacznie i domowo
Renataj 16.05.2013 22:17
Super pomysł na wykorzystanie ziemniaków pozostałych po obiedzie.
beniaminek 16.05.2013 22:12
fajne danie
TEtalicha 16.05.2013 20:39
świetnie wygląda, pewnie tak smakuje
Sylwia26 16.05.2013 20:14
ślinka leci...mniam
IwonaDD 16.05.2013 19:34
swojskie smaki :)
iwi 16.05.2013 19:24
Doskonała zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak