Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy jabłecznik z budyniem
2.Z ciasta odkrawamy 1/3 i wkładamy do zamrażalnika. Resztę ciasta, zawinięte w folię spożywczą, wkładamy do lodówki.
3. Jabłka obieramy i kroimy w półplasterki lub niewielką kostkę .
4. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wylepiamy nim spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy bułką tartą, a na nim układamy kawałki jabłek ,posypując wszystko obficie cynamonem.
5.Podgrzewamy mleko. W około 250ml rozpuszczamy budynie wraz z 3 łyżkami cukru. Gotujemy budyń, który jeszcze gorący, wylewamy na jabłka. Równomiernie go rozprowadzamy po owocach.
6.Na budyń ścieramy ciasto z zamrażalnika.
7.Pieczemy 50min w temp 170C.
więcej na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/