Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z bekonem i warzywami wg milutkiej

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
masło 80 g
bagietka 1 sztuka
bekon 150 wędzony
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z bekonem i warzywami wg milutkiej

Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół.Warzywa myjemy kroimy w cienkie plasterki ,czosnek rozgniatamy lub przeciskamy przez praskę dodajemy do masła i łyżka mieszamy i robimy masełko czosnkowe którym smarujemy bagietki .Na posmarowaną bagietkę układamy na przemian plasterki cukinii i pomidorka ,na wierzch kładziemy cieniutkie plasterki bekonu ,posypujemy do smaku solą ziołową i pieprzem .Na koniec ścieramy tarce jarzynowej ser i posypujemy bagietki. Wstawiamy do nagrzanego do 200* stopni piekarnika i opiekamy około 6 minut. Podajemy polane ketchupem lub sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 15.05.2013 14:58
mniam mniam
Monika58 15.05.2013 14:13
smaczna zapiekanka
bogusia19 15.05.2013 13:11
pyszna ta bagietka
Bogusiaz 15.05.2013 12:45
lubię takie pyszności
dodi 15.05.2013 12:44
pieknie wyglada taka kolorowa i smaczna
w mojej kuchni 15.05.2013 12:25
smakowita i chrupiąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak