Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Szaszłyki po myśliwsku z boczku, kurczaka i kolorowej papryki
Sprawdzony przepis na grilla: szaszłyki z boczkiem, kurczakiem, cebulą oraz kolorowymi paprykami: żółtą, zieloną i czerwoną. Aromatyczna, myśliwska marynata do drobiu może zostać też użyta do posmarowania reszty składników dania.
Wiosną i latem, szaszłyki są idealne do wrzucenia na ruszt w ogrodzie. Poza sezonem na grilla są łatwe do przygotowania w piekarniku.
Kroki postępowania
Przygotować wszystkie składniki. Pokroić cebulę, kolorowe papryki i boczek.
Pokroić kurczaka i włożyć do miski. Skropić olejem, posypać i natrzeć przyprawą do drobiu po myśliwsku oraz dokładnie wymieszać. Mięso można dać do schłodzenia do lodówki.
Zamarynowane mięso kurczaka nabić na szpadki na przemian z kolorowymi paprykami, boczkiem i cebulą.
Szaszłyki grillować lub piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180° C.
Gotowe szaszłyki podawać z sosami, marynowanymi szparagami lub ulubioną sałatką.