Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczaw na zimę

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proporcje
szczaw do słoik
sól 1 łyżka
olej 2-2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szczaw na zimę

Kroki postępowania

1
Szczaw zdrywamy z łąki, płuczemy go i dzielmy na mniejsze kawałki. Układamy go bardzo ściśle w słoiki (słoik np ok 200 ml).
Krok 1 - szczaw  na zimę foto
2
Następnie dodajemy olej, sól.
Krok 2 - szczaw  na zimę foto
3
Zakręcamy. tak robimy z każdym słoikiem. Następnie pasteryzujemy ok 15-20 minut. Wtedy objetość szczawiu się zmieni, ale sami to zobaczycie.
Krok 3 - szczaw  na zimę foto
4
Tak wygląda po zapasteryzowaniu.
Krok 4 - szczaw  na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 25.08.2013 00:37
Fajny zapas na zimę :)
TEtalicha 27.06.2013 17:43
super pomysł :)
mic 15.05.2013 10:03
Ostatnio zostałem oskarżony o wystawienie anonimowych komentarzy użytkowniczce Zewie. PIsała o tym tutaj, na Facebooku, u mnie w profilu i u siebie w komentarzach, ze wie, że to ja. Sprawa oczywiście niosła wiele negatywnych opini o mnie, Prosiłem doradcę o wyjaśnienie jej. Po interwencji dostałem taką wiadomość: DoradcaSmaku Witamy, Z naszych danych wynika, że konto z którego zostały wysłane anonimowe komentarze nie należy do Pana a do innego, zarejestrowanego w naszym serwisie użytkownika. Pozdrawiamy, Zespół DS Dlatego zanim kogoś posądzi się o anonimowość, przemyślcie to, bo jak widać niewinną osobą może być i nie mieć nic wspolnego z tym.
mic 13.05.2013 22:45
i tak będzie, jestem tego pewien inaczej nie pisał by do Doradcy o wyjaśnienie tej niemiłej sytuacji. Tak samo zobacz, juz masz u mnie kilka minusów, i co ja niby je dałem? niby jak? jak przeciez można raz ocenić komentarz.
ZEWA 13.05.2013 22:08
Jeżeli się okaże, że to nie Ty przeproszę. Ale jak na razie za dużo zbiegów okoliczności i wszystko w czasie się zgadza.
mic 13.05.2013 21:11
robię go zawsze, na zimę jak znalazł na zupę szczawiowa;)
jerzy3 13.05.2013 21:10
takiego szczawiu to jeszcze nie spotkałem
mic 13.05.2013 20:42
Słucham??? jakie zenujące? jaki Anonim? Dziecinada? Bezpodstawnie mnie oskarżasz nawet nie wiem o co... To Twoje zachowanie jest nie na miejscu. Wchodze na komputer i widzę dwa Twoje komentarze.. Nie życze sobie pisanie o mnie Tchórz, bo nim nie byłem, nie będę, nie jestem! pod jakimi przepisami???
Aleksandra/Olcia 13.05.2013 19:28
a to ciekawe....
ZEWA 13.05.2013 18:45
twoje zachowanie jest żenujące, ja piszę i nie ukrywam się pod anonimem. Dziecinada. Twoje komentarze pod moimi przepisami świadczą o Tobie. Miej odwagę napisać jak Ty a nie tchórz.
ZEWA 13.05.2013 17:02
proponuję dokładnie zapoznać się z regulaminem serwisu odnośnie dodawania zdjęć do przepisów.
Megg 13.05.2013 16:52
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak