Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjski kurczak tikka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
jogurt naturalny 150 ml
oliwa 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
imbir starty 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjski kurczak tikka

Kroki postępowania

1
Kurczaka myjemy i kroimy na kawałki ok 2 cm.
Krok 1 - Indyjski kurczak tikka foto
2
W misce robimy marynatę mieszając wszystkie składniki.
Krok 2 - Indyjski kurczak tikka foto
3
Wrzucamy kurczaka, miskę owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut (im dłużej tym lepiej).
Krok 3 - Indyjski kurczak tikka foto
4
Wyciągamy mięso i wycieramy go z marynaty. Odstawiamy na 15 minut aby osiągnęło temperaturę pokojową. Kurczaka można dodawać jako podstawę do różnych indyjskich sosów np. pomidorowy sos masala.
Krok 4 - Indyjski kurczak tikka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 13.05.2013 19:28
bardzo ciekawy przepis
13.05.2013 19:10
to nie jest prawdziwy kurczak tika pojdz pracowac do indyjskiej restauracji i sobie zobacz jak wyglada
Rafał3 12.05.2013 20:21
wyśmienite jedzonko
Boska_Agatka 12.05.2013 20:19
pyszności palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak