Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z porem i zielonymi szparagami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1szt
szparagi zielone 300 g
jaja 4 szt
mleko 125 g
margaryna 2łyżki
pomidorki koktajlowe 5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z porem i zielonymi szparagami

Formę do wypiekania tarty wysmaruj odrobiną margaryny.Resztę margaryny roztop na patelni i smaż na wolnym ogniu posiekany por aż będzie miękki ( ja użyłam tylko białej części). Obierz szparagi i wymieszaj je z porem na patelni. Smaż, aż warzywa będą miękkie. Połóż warzywa równomiernie w naczyniu do wypiekania tarty. Ubij jajka wraz ze świeżo zmielonym pieprzem, połącz z mlekiem i zalej warzywa. Pokrój opłukane wcześniej pomidorki koktajlowe w ćwiartki i ułóż na tarcie. Piecz tartę przez 30 minut przy 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 12.05.2013 19:21
To taki a la omlecik.
manaika 12.05.2013 12:11
super się zapowiada!
V_kuchareczka 12.05.2013 10:38
wygląda przepysznie
Magiczna_Kuchnia 11.05.2013 22:51
Fajny przepis, muszę wypróbować:)
msmors 11.05.2013 22:16
uwielbiam tarty
Adam/ZUB3R 11.05.2013 22:11
wygląda smacznie
Magda24 11.05.2013 22:07
pyyycha tarta
Dorota59 11.05.2013 22:07
zachęca do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak