Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczany krem z płatkami migdałowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 15-20 dkg
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
pieprz
migdały w płatkach 4-6 łyżek
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczany krem z płatkami migdałowymi

Kroki postępowania

1
boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebule i zezłocić
Krok 1 - ziemniaczany krem z płatkami migdałowymi foto
2
obrane ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do przesmażonego boczku, chwilę podsmażyć, dodać kucharka i zalać 1,5-2 litra wody
Krok 2 - ziemniaczany krem z płatkami migdałowymi foto
3
gotuj na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną następnie zmiksuj na gładko
Krok 3 - ziemniaczany krem z płatkami migdałowymi foto
4
marchew zetrzyj na tarce, migdały lekko podpraż na patelni. Zupę podawaj posypaną migdałami i marchewką.
Krok 4 - ziemniaczany krem z płatkami migdałowymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.12.2014 09:07
smakował by mi
owca441 24.05.2013 20:56
ciekawy dodatek
Olga_SK 11.05.2013 20:48
nie pomyślałam nigdy o tym, by do zupy kremu dodać migdały. A to przecież cudowny pomysł :)
Katarzyna/kate1980 11.05.2013 20:34
bardzo fajny kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak